YES – Youth Ecosystem Synergies, evenimentul de închidere a proiectului „Revitalizarea sectorului de tineret din România” a adunat la București peste 200 de ambasadori, voluntari, lucrători de tineret, reprezentanți ai fundațiilor județene pentru tineret de pe întreg teritoriul țării, dar și membri și reprezentanți ai ERYICA – Agenția Europenă de Informare și Consiliere pentru Tineret. 

Timp de 5 zile în care s-a desfășurat evenimentul, Biblioteca Națională a României a devenit spațiul de conexiune și interacțiune a rețelei Fundației Naționale pentru Tineret. Participanții au avut ocazia de a lua parte la sesiuni plenare în care au fost abordate subiecte precum alegerile viitoare, impactul inteligenței artificiale în viața tinerilor sau implicarea tinerilor în procesele decizionale. Mai mult, ambasadorii și voluntarii rețelei au participat la NECONFERINȚĂ, un proces inovativ de generare, dezvoltare și planificare a ideilor în cadrul rețelei FNT, atât la nivel național, cât și la nivel local. 

Pe lângă asta, în data de 24 aprilie a avut loc semnarea Cartei Europene de Informare a Tinerilor, pe care întreaga FNT și-a asumat-o împreună cu întreaga sa rețea pentru sprijinirea și îmbunătățirea accesului tinerilor la informații de calitate. 

În cadrul sesiunii de închidere a proiectului „Revitalizarea sectorului de tineret din Romania”, organizatorii au prezentat rezultatele obținute de-a lungul celor 30 de luni de proiect, culminând cu dezvăluirea noii identității vizuale a FNT.