Conferința de deschidere a proiectului a avut loc la Timișoara!

 

Weekendul ce tocmai s-a încheiat a dat în mod oficial start activităților desfășurate în format fizic din cadrul proiectului. Astfel, timp de 2 zile, reprezentanții fundațiilor pentru tineret, partenerii din cadrul proiectului, precum și stakeholderi din domeniul tineretului au fost prezenți la Casa Tineretului din Timișoara.

Conferința de deschidere a proiectului a avut loc sâmbătă, începând cu ora 14, atât în format fizic, cât și transmisă pe canalele de social media ale organizatorilor. În cadrul acesteia au fost punctate elementele esențiale ale proiectului, modul în care acesta se va desfășura, precum și rezultatele pe care ni le propunem să le atingem atunci când vom trage line la final. Mai mult, prezența partenerilor: Fundația Națională pentru Tineret,  Grupul Pont (Cluj) și Newschool (Norvegia) și intervențiile acestora, au punctat modul în care văd ei domeniul fundațiilor pentru tineret, precum și implicarea acestora în revitalizarea sectorului de tineret.

Adunarea Generală a Fundației Naționale pentru Tineret s-a desfășurat pe parcursul celor 2 zile, reunind astfel 17 fundații pentru tineret din întreaga țară. Aceștia au participat atât la sesiuni formale specifice Adunării Generale, unde au punctat aspecte de ordin administrativ a structurii, precum și elemente de dezvoltare a fiecărei fundații în parte, precum și a fundației umbrelă. Un punct important pe ordinea de zi a fost aderarea Fundației Județene pentru Tineret Hunedoara în cadru FNT ca membru cu drepturi depline. În cea de-a doua zi, reprezentanții au mers într-o vizită de studiu la Muzeul Consumatorului Comunist – Scârț din Timișoara, unde au avut ocazia de a vedea o locație culturală independentă, de mici dimensiuni, care se autosusține integral din activitatea pe care o realizează, fiind un model de bună practică pentru aceștia. Totodată, în cadrul evenimentului au existat și ateliere de lucru pentru participanți, unde au fost identificate nevoile fundațiilor, dar și provocările comune cu care acestea se confruntă, precum și sesiuni de planificarea pentru acțiunile comune ce urmează a fi dezvoltate atât în cadrul proiectului, cât și în cadrul Anului European al Tineretului.

Proiect derulat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, în parteneriat cu Fundația Națională pentru Tineret, Grupul PONT și Newschool, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este a crește capacitatea, sustenabilitatea fundațiilor pentru tineret, precum și dezvoltarea serviciilor suport pentru ONG-urile de tineret aflate în aceeași regiune.

 

 

 

 

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru  Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Proiectul este derulat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, în parteneriat cu Fundația Națională pentru Tineret, Grupul PONT și Newschool și beneficiază de o finanțare în valoare de 249.970 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Conținutul acestei pagini nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.