Mentorat, egalitate de gen și incluziune socială – training

Nu există nicio lună în care lucrătorii de tineret din fundațiile județene pentru tineret să nu participe la sesiuni de formare menite să îmbunătățească abilitățile și cunoștințele lor. În perioada 23- 26 noiembrie a avut loc trainingul de „Mentorat, egalitate de gen și incluziune socială”, care s-a desfășurat la Centrul de Tineret FNT din București.

Obiectivul principal al sesiunii de formare a fost acela de a dezvolta competențe în domeniul mentoratului, egalității de gen și incluziunii sociale, aspecte cruciale pentru îmbunătățirea calității serviciilor oferite tinerilor. Participanții au avut oportunitatea de a împărtăși experiențe, de a învăța unii de la alții și de a se conecta într-un mediu propice schimbului de idei și bune practici.

Ce spun participanții la training?

Testimonialele participanților dovedesc plăcerea de a participa la sesiunile de formare susținute de către Fundația Națională pentru Tineret:

„Am avut privilegiul de a participa la un training la Centrul de Tineret din București, organizat de Fundația Națională pentru Tineret, axat pe tematica mentoringului. Experiența a fost extrem de captivantă și benefică.

Am fost profund impresionat de profesionalismul și dedicarea trainerilor, care au reușit să creeze un mediu propice învățării și schimbului de idei. Cunoștințele dobândite despre mentoring și abilitățile practice acumulate au fost de neprețuit. Am avut oportunitatea de a înțelege mai bine importanța ghidării și susținerii reciproce în procesul de dezvoltare personală și profesională.

De asemenea, atmosfera prietenoasă și interactivă a trainingului a facilitat legături valoroase cu colegii participanți, deschizând uși pentru colaborări viitoare. În concluzie, trainingul de la Centrul de Tineret din București a fost o experiență memorabilă, care m-a îmbogățit atât din punct de vedere personal, cât și profesional. Sunt recunoscător pentru oportunitatea de a participa și pentru cunoștințele valoroase acumulate.” – Radu Andonie, participant în cadrul trainingului. 

Așadar, experiența a evidențiat nu doar profesionalismul și expertiza trainerilor, ci și impactul pozitiv al unui mediu propice pentru schimbul de idei și practici valoroase între participanți.

Proiectul este derulat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, în parteneriat cu Fundația Națională pentru Tineret, Grupul PONT și Newschool și beneficiază de o finanțare în valoare de 249.970 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Conținutul acestei pagini nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.