Strategii pentru atragere de surse de finanțare alternative- curs de formare

În perioada 31 ianuarie – 2 februarie 2024, Fundația Națională pentru Tineret a găzduit un curs de formare pe tema „Surse de finanțare alternative”, susținut de Grupul PONT, partener în cadrul proiectului „Revitalizarea sectorului de Tineret din România”. Desfășurat la sediul fundației FNT din București, evenimentul a reprezentat un pas important în consolidarea eforturilor de susținere a tinerilor și a organizațiilor dedicate lor. 

  

Participanții din cadrul fundațiilor județene au avut privilegiul de a beneficia de câteva informații valoroase, întrucât trainingul a acoperit diverse aspecte ale atragerii de finanțări alternative. Prin intermediul acestui program, s-a urmărit asigurarea unui cadru general și un ghid de realizare a campaniilor de atragere de finanțări alternative pentru fundațiile județene pentru tineret. 

  

Componentele cursului de formare

Trainingul a inclus mai multe componente esențiale, precum formare profesională pentru membrii fundațiilor participante, mentorat profesional pentru perfecționarea campaniilor de atragere a surselor alternative și asistență în finalizarea și derularea unor campanii specifice. Aceste componente au fost menite să ofere participanților instrumentele necesare pentru a face față provocărilor și pentru a-și dezvolta abilitățile în atragerea de finanțări. 

  

Programul detaliat al cursului a inclus sesiuni intensive de formare pe parcursul a trei zile, cu subiecte variate și relevante. De la strategii de atragere a finanțărilor alternative la implementarea practică a acestora, participanții au avut oportunitatea de a învăța și de a interacționa într-un mediu prietenos și dinamic.  

Partenerii cursului de formare

Proiectul a fost derulat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, în parteneriat cu Fundația Națională pentru Tineret, Grupul PONT și Newschool și a beneficiat de o finanțare în valoare de 249.970 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.  

 

Conținutul acestei postări nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org

__ 

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă! 

#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants